Automotive

22. listopadu 2018 17:40

Power Focus 6000 Revoluce mezi utahovacími řešeními

Zjednodušení a zefektivnění každodenních operací a zároveň celá řada úspor – od finančních až po ušetření místa v halách. A to vše ve jménu ekologie a udržitelnosti. To je platforma Power Focus 6000.

Inzerce

Power Focus 6000 v kostce…
Power Focus 6000 je systém, který přináší doslova revoluci mezi utahovacími řešeními. Jedna řídicí jednotka, jedna platforma. Přístroj byl navržen tak, aby každodenní montážní operace zjednodušil a zefektivnil.
Systém Power Focus 6000 zvyšuje flexibilitu využívání montážních linek tím, že k jedné jednotce lze připojit až šest různých nástrojů. Vše přitom funguje na jednotném a jednoduchém programovém rozhraní. Kontroler sbírá data, je schopen je vyhodnocovat a zákazníka upozornit na potřebné operace – například, že je nutno dobít baterii nebo zkontrolovat utažení.
Mozkem celého systému je IAM, taková inteligence na dlani. Software, data utahování a jejich konfigurace a další důležité údaje má díky tomu zákazník stále při sobě v jednom přenosném modulu.
Upgrade je snadný a díky funkci rychlé zálohy vysoce stabilní. Dvě paměťové oblasti umožňují inteligentní správu softwaru. V rámci mnohem rychlejšího procesu upgradu je tak například vždy možné přepínat mezi dvěma verzemi softwaru.

Co přináší Power Focus 6000 zákazníkům?
Především je to pohodlí. Power Focus 6000 poskytuje opravdový komfort. Operátorům dává dokonalou kontrolu nad veškerými operacemi a maximálně flexibilní možnosti integrace. A pak je tu řada úspor. Předně dochází k úspoře místa v montážních halách. Jednoduchá instalace, méně kabelů, méně hardwaru. S tím jde ruku v ruce úspora energie a nižší ekologická stopa. Dále je tu úspora finanční. Zaměstnanci na výrobních linkách již nebudou muset absolvovat další školení ovládání dalších přístrojů. Power Focus 6000 je jedna platforma s jedním velmi jednoduchým programovým rozhraním, které je kompatibilní s ostatními nástroji.

Automatizace a robotizace
Chytrým řešením pro plně automatizované utahování je systém Flexdrive. Přináší zlepšení ergonomie, nižší spotřebu energie, nižší hmotnost, vyšší odolnost, intuitivní a jednoduché použití. Jeho kompaktní rozměry a o 75% nižší hmotnost oproti předchozímu modelu umožňují montáž přímo na robota a šetří tím tak cenný prostor ve výrobě.

V roce 2018 obdržel systém Flexdrive ocěnění Red Dot Design společně s dalšími inovativními produkty od společnosti Atlas Copco.


www.atlascopco.com/cs-cz/itba

Mohlo by se Vám líbit

Obal roku 2024 již zná své vítěze

Z intenzivního třídenního setkání porotců prestižní soutěže Obal roku 2024 vzešlo 30 oceněných obalů. V rámci 31. ročníku této významné události v oblasti obalového průmyslu […]

Plně automatický shot peening dílů převodovek pro e-mobilitu

Tryskací systém pro vysoké nároky na výsledky tryskání a průchodnost Shot peening patří v automobilovém průmyslu k nepostradatelným výrobním krokům. Pro tento úkol integroval přední německý výrobce […]

HARTMANN – RICO investuje miliony eur do robotizace výroby v areálu ve Veverské Bítýšce

Společnost HARTMANN-RICO, součást skupiny HARTMANN, opět investuje do modernizace výroby v závodě ve Veverské Bítýšce. Více než deset milionů eur zamíří do programu robotizace celé řady […]