Automatizace + Robotizace

24. září 2024 08:31

HARTMANN – RICO investuje miliony eur do robotizace výroby v areálu ve Veverské Bítýšce

Společnost HARTMANN-RICO, součást skupiny HARTMANN, opět investuje do modernizace výroby v závodě ve Veverské Bítýšce. Více než deset milionů eur zamíří do programu robotizace celé řady úkonů spojených s výrobou jednorázových setů a navazujících procesů.

Inzerce

Závod u Brna vyrábí roušky a jednorázové sety určené pro ambulance a operační sály. Plánované investice, které v součtu přesáhnou deset milionů eur, automatizují a usnadní řadu procesů ve výrobě.

„Máme vysoce motivovaný a kvalifikovaný tým pro realizaci velkých projektů. Plánované investice v rámci programu robotizace procesů zvýší naši produktivitu práce a sníží závislost na lidské práci jako takové. Hlavním cílem projektu je zvýšení konkurenceschopnosti a zlepšení nákladové pozice všech výrobků, jejichž procesy budou tímto programem modernizovány. Kvalifikaci a zkušenosti našich řadových zaměstnanců v dělnických pozicích chceme i nadále využívat pro jiné činnosti, které našim zákazníkům nabídnou skutečnou přidanou hodnotu,“ uvedl Pavel Fuchs, Managing Director a člen představenstva HARTMANN – RICO.

Pokračující robotizace pomůže společnosti i v oblasti lidských zdrojů. „Náš investiční program je zaměřen na procesy, které byly nejen historicky, ale i podle výsledků ergometrie, nejvíce fyzicky náročné. Tyto pozice a činnosti je vždy nelehké stabilně obsadit zaměstnanci, kterých je ve výrobních oblastech stále kritický nedostatek. Rovněž chceme zvyšovat kvalifikaci našich zaměstnanců tak, že jim umožníme rekvalifikovat se z dělnických pozic například na operátory nových robotických zařízení a procesů,“ doplnil Pavel Fuchs.

Plánované investice tak ve svém důsledku zvýší efektivitu výroby a pomohou udržet vysokou kvalitu výrobků, které z linek HARTMANN – RICO vycházejí. „Chceme nejen zvýšit naši atraktivitu jako zaměstnavatele, ale také pomoci našim zákazníkům tam, kde je to důležité, a to především spolehlivostí a stabilitou našich dodávek,“ uzavřel Pavel Fuchs.

 


O skupině HARTMANN

Skupina HARTMANN je jedním z předních evropských poskytovatelů profesionálních zdravotnických a pečovatelských prostředků a souvisejících služeb. Zdravotníci a pacienti se každý den spoléhají na značky HARTMANN v segmentech managementu inkontinence (např. MoliCare®), péče o rány (např. Zetuvit®, Cosmopor®) a managementu infekcí (např. Sterillium®). Značka byla založena v roce 1818 a dnes své výrobky a řešení prodává ve 130 zemích světa.

O společnosti HARTMANN – RICO

Společnost HARTMANN – RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti PAUL HARTMANN AG do tehdejšího státního podniku Rico ve Veverské Bítýšce. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v německém Heidenheimu.

Více naleznete na webu hartmann.info.

Mohlo by se Vám líbit

Přesné, dynamické a spolehlivé polohovací systémy HIWIN pro průmyslovou automatizaci a robotizaci na MSV Brno 2024

HIWIN na strojírenském veletrhu představí ucelenou nabídku lineární techniky a polohovacích systémů Inzerce Společnost HIWIN ve své expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024 v Brně […]

Veletrhy Brno plánují snížit svou uhlíkovou stopu a šetřit energie. Spolupracovat budou s ČEZ ESCO

Trendy dekarbonizace, snižování spotřeby energie a uhlíkové stopy se týkají všech byznysových odvětví včetně veletržního byznysu. Tuzemský lídr moderní energetiky proto spojuje síly s největším […]

Profika otvírá na Slovensku nový showroom, zrychlí servis i dodávky

Společnost Profika posiluje své zastoupení na Slovensku. V areálu v Kriváni postavila novou halu, která poslouží jako sklad obráběcích strojů a showroom, kde si zájemci […]