Automotive

24. září 2024 20:15

Plně automatický shot peening dílů převodovek pro e-mobilitu

Tryskací systém pro vysoké nároky na výsledky tryskání a průchodnost

Shot peening patří v automobilovém průmyslu k nepostradatelným výrobním krokům. Pro tento úkol integroval přední německý výrobce automobilů satelitní taktovací tryskací zařízení RST 200-S15 od firmy Rösler do nové výrobní linky na díly převodovek pro elektromobily. Rozhodujícími faktory pro zařízení od Rösleru byla produktivita, spolehlivost, snadná údržba a dobré zkušenosti se stávajícím strojem tohoto typu.

Inzerce

Shot peening, nebo též zpevňovací tryskání, kuličkování či brokování, se v automobilovém průmyslu používá například k vnášení vnitřních tlakových pnutí u dílů převodovek a tím ke zvýšení únavové pevnosti materiálu. Pro tento náročný úkol používá závod BMW v Dingolfingu satelitní tryskací zařízení od firmy Rösler. Tento vysoce flexibilní stroj RST 200-S15 se nyní nachází v nové výrobní lince pro díly převodovek do elektromobilů.

Navržen pro vysokou propustnost

Otočný stůl kompaktního tryskacího zařízení má 15 satelitů se specifickými držáky dle dílů, na které nakládací a vykládací systém zákazníka umístí jeden nebo více obrobků v závislosti na typu dílu. Toto řešení umožňuje, díky minimalizaci vedlejších časů, efektivní zpracování dílů. Po založení se díly transportují stroje v 20sekundovém taktu. Procházejí dvěma tryskacími pozicemi, kde zvedací dvířka zabraňují úniku tryskacího média do sousedních prostor. Během procesu tryskání rotují satelity před metacími koly. V kombinaci s automatickým přizpůsobením tryskacího obrazu příslušné geometrii dílu zajišťuje u všech převodovkových dílů homogenní výsledek tryskání. Před nakládacím a vykládacím prostorem se nachází čistící stanice, kde se z dílů ofukem odstraní prach a eventuálně ulpěné tryskací médium.

Volba tryskacího programu s odpovídajícím nastavením pozice metacích kol a obrazu tryskání se provádí automaticky přes hlavní počítač výrobní linky. Za tímto účelem bylo ovládání tryskače integrováno do systému vyšší úrovně v BMW v Dingolfingu.

Energeticky účinné vysoce výkonné turbíny zajišťují vynikající výsledky

Aby byl zajištěn výsledek tryskání definovaný hodnotou Almen, je zařízení vybaveno dvěma vysoce výkonnými tryskacími turbínami Rutten Gamma 400 každá o výkonu 22 kW. Speciální konstrukce ve tvaru písmene “Y” s přesně vypočítaným úhlem zakřivení metacích lopatek zajišťuje velmi přesný výhoz tryskacího média při maximální rychlosti a tím i optimální účinnost. Ve srovnání s klasickými metacími koly je výhoz tryskacího média až o 25 % energeticky efektivnější. Navíc další významnou výhodou je, že metací lopatky lze použít oboustranně.

Pro splnění vysoké stability a sledovatelnosti výrobních procesů vyžadovaných v automobilovém průmyslu má zařízení k dispozici řešení pro kontinuální sledování příslušných parametrů tryskání. K tomu patří mimo jiné sledování otáček metacích kol a satelitů, času tryskání a množství tryskacího média. Dávkování tryskacího média se provádí rovněž automaticky.

Další klíčové výhody – ochrana proti opotřebení a snadná údržba

Další zásadní výhodou tryskacího systému firmy Rösler je jeho vynikající ochrana proti opotřebení a snadná údržba. Stroj je vyroben z manganové oceli, přičemž tryskací oblast je osazena vyměnitelnými deskami z materiálu odolnému proti opotřebení. Metací kola jsou vyrobena ze speciálně vyvinuté vysokopevnostní slitiny, která umožňuje až 16krát delší životnost oproti konvenčním metacím lopatkám. Komfortní a snadný přístup ke všem servisním a údržbovým místům je další klíčovou vlastností stroje RST 200-S15. Údržbářské práce na metacích kolech, například otočení metacích lopatek, lze provést snadno vyklopením metacích kol z tryskacího prostoru. Zároveň je tak zajištěn velkoryse prostorný přístup do tryskacího prostoru, například pro výměnu ochranných desek proti opotřebení. Komponenty pro přepravu a přípravu tryskacího média, stejně jako ovládací skříň, jsou snadno přístupné přes velkou inspekční plošinu.

www.rosler.com

 


Již více než 80 let se privátní společnost Rösler Oberflächentechnik GmbH aktivně podílí v oblasti povrchových úprav. Jako celosvětový lídr nabízíme komplexní portfolio vybavení, spotřebního materiálu a služeb v oblasti technologií hromadné povrchové úpravy a otryskávání pro široké spektrum různých průmyslových odvětví. Náš sortiment přibližně 15 000 typů spotřebního materiálu, vyvinutý ve zkušebních centrech po celém světě, slouží našim zákazníkům k řešení jejich individuálních požadavků. Pod značkou AM Solutions nabízíme řadu řešení a služeb v oblasti aditivní výroby / 3D tisku. V neposlední řadě nabízí Rösler Academy jako naše centrální školicí středisko praktické semináře zaměřené na omílací techniku a otryskávací techniku a aditivní výrobu. Skupina Rösler má celosvětovou síť 15 výrobních a prodejních poboček a cca 150 obchodních zástupců.

Detailní informace naleznete na: www.rosler.com

Fotografie: Rösler Oberflächentechnik GmbH


Legenda: Satelitní taktovací tryskací zařízení RST 200-S15 je navrženo pro kuličkování různých dílů převodovek v krátkém čase. Díky prostorné inspekční plošině jsou komponenty pro přepravu a přípravu tryskacího média, stejně jako ovládací skříň, snadno dostupné.


Legenda: Na otočném stole se nachází 15 satelitů se specifickými držáky dle dílů, na které nakládací a vykládací systém zákazníka automaticky umístí jeden nebo více obrobků. Díly se transportují strojem ve 20sekundovém taktu.


Legenda: Obě vysoce výkonná metací kola Rutten Gamma 400 lze snadno vyklopit z tryskacího prostoru. Tento technický detail umožňuje jednoduchou a rychlou údržbu metacích kol a výměnu ochranných desek v tryskací komoře.

Mohlo by se Vám líbit

Obal roku 2024 již zná své vítěze

Z intenzivního třídenního setkání porotců prestižní soutěže Obal roku 2024 vzešlo 30 oceněných obalů. V rámci 31. ročníku této významné události v oblasti obalového průmyslu […]

HARTMANN – RICO investuje miliony eur do robotizace výroby v areálu ve Veverské Bítýšce

Společnost HARTMANN-RICO, součást skupiny HARTMANN, opět investuje do modernizace výroby v závodě ve Veverské Bítýšce. Více než deset milionů eur zamíří do programu robotizace celé řady […]

Přesné, dynamické a spolehlivé polohovací systémy HIWIN pro průmyslovou automatizaci a robotizaci na MSV Brno 2024

HIWIN na strojírenském veletrhu představí ucelenou nabídku lineární techniky a polohovacích systémů Inzerce Společnost HIWIN ve své expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024 v Brně […]