Strojírenství

02. října 2024 19:03

Kvíz na MSV: O jaký stroj jde? A v jaké zemi byl vyroben?

I náš průmyslový portál oneindustry letos na MSV vystavuje stroj!
Tentokrát jsme si pro radost zrekonstruovali starou brusku plnou krásných ozubených kol. Ale co se na ní brousilo? Přijděte nám to říct na MSV!

Inzerce

Každý, kdo nám na našem stánku P-085 odpoví na dvě otázky:
O jaký stroj jde (co se na brusce brousilo)? A V jaké zemi byl vyroben? Od nás dostane malý dárek!

Malá nápověda: Pokud budete zemi, kde byla bruska vyrobena hledat v názvu výrobce, tak nebudete úspěšní. Zvýrazněná část písmen „USA“ v logu firmy „BUSATIS“ je spíše chyták.

Nápověda pro techniky: Brusný kámen má mít správně konický tvar, směřující rovnostranně z obou konců do středu, kde má být nejsilnější (vrchol tvaru „V“).
Viditelné drážky na brusném kameni nemají být. Zřejmě vznikly pozdějším použitím brusky na jiné typy broušení, než byla původní funkce.
Malá část brusky se bohužel nedochovala, jde o držák broušeného materiálu/nástroje, který pravidelným pohybem přibližuje nástroj na brusný kámen. Předvedená funkce tak není bohužel úplně stoprocentní.

Těšíme se na Vaše odpovědi a na setkání s Vámi!

Mohlo by se Vám líbit

Monolitní frézy Seco C-Series nabízejí flexibilitu a výkon za dobrou cenu

Monolitní karbidové frézy Seco C-Series jsou flexibilní i výkonné, takže lze jedním nástrojem obrábět různé materiály – bez potřeby jiných. K dispozici jsou frézy rohové, […]

65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představí inovace, které mění průmysl

Jubilejní 65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu ukáže na jednom místě inovace, které posouvají průmyslovou výrobu do nové éry. Nejvýznamnější středoevropská událost zaměřená na technologické novinky […]

Rozhovor: Nestíháte konstrukci? Předplaťte si konstrukční kancelář formou měsíčního předplatného

K rozhovoru pro portál oneindustry jsme tentokrát pozvali pana Ing. Filipa Tomance, PhD. – majitele firmy SOLVETECH ENGINEERING s. r. o. ze Zlína. Téma bylo zajímavé: Jak funguje konstrukční […]