Strojírenství

15. října 2024 20:20

Inovace výroby a produktivity: v Hannoveru se otevře veletrh EuroBLECH 2024

Od 22. do 25. října se v Hannoveru sejde mezinárodní obor zpracování plechu na 27. ročníku veletrhu EuroBLECH – největší světové přehlídce aktivních strojních zařízení a přelomových technických řešení v tomto odvětví. Letošního ročníku na téma „The Power of Productivity“ (Síla produktivity) se zúčastní téměř 1300 vystavovatelů ze 40 zemí na zhruba 160 tisících m² uvnitř devíti hal. Poutavý program akcí zahrnující odborné přednášky, prohlídky s průvodcem, tematické stezky a ocenění za inovace nabízí mnoho příležitostí k prohlubování znalostí a navazování kontaktů.

Inzerce

Příští týden veletrh EuroBLECH 2024 opět promění výstaviště v německém Hannoveru na globální centrum inovací pro komunitu oboru zpracování plechu. Tato čtyřdenní výstava nabídne tisíce exponátů v 15 technologických odvětvích a očekává se, že přiláká ještě větší počet návštěvníků z mezinárodních trhů.

Rostoucí globální dosah veletrhu EuroBLECH se odráží i v rezervacích vystavovatelů – 66 % dodavatelů přijede ze zahraničí. Nejvíce vystavovatelů pochází z těchto zemí: Německo, Itálie, Turecko, Čína, Švýcarsko, Nizozemsko, Španělsko, Belgie, Polsko, Francie a USA. Výrazný nárůst plochy stánků evidují podniky ze Švédska, Rakouska, Portugalska a velkých asijských ekonomik, přičemž výstavní plocha Indie se od ročníku 2022 více než zdvojnásobila.

„Složení našich vystavovatelů odráží současnou situaci na trhu. Vidíme mnoho evropských inovátorů, kteří vedou posun k udržitelnosti v rámci silné globální konkurence, s rostoucími investicemi v jihovýchodní Asii, Indii a Severní Americe,“ vysvětluje jménem spol. RX Evelyn Warwicková, ředitelka akcí na veletrhu EuroBLECH. „Investice do nových, účinných technologií, jež odpovídají politikám v oblasti klimatických změn, povedou k dlouhodobé ziskovosti i udržitelnosti a zároveň budou řešit současné problémy v oboru zpracování plechu, jako jsou vysoké náklady na energii, nedostatek pracovních sil a kolísající poptávka.“

Klíčem je zlepšování informovanosti o těchto investicích: Veletrh EuroBLECH 2024 jako stěžejní událost tohoto oboru nabídne rozšířený doprovodný program na téma „The Power of Productivity“ (Síla produktivity) a pozve návštěvníky, aby se hlouběji seznámili s nejnovějšími inovacemi a poznatky, které jim pomohou zvýšit výkonnost a efektivitu.

Fórum přednášejících, prohlídky s průvodcem a stezky ocenění

V halách 26 a 27 budou dvě vyhrazené prezentační oblasti zaměřené na automatizaci a digitalizaci. Návštěvníci jsou zváni, aby se zastavili a vyslechli si naživo přední inovátory, jako jsou firmy Coherent, Fraunhofer IWU, Klöckner, Schuler, Tata Steel, Trumpf a mnoho dalších.

Speciální panelová diskuse ve středu v 15 h v hale 26 prozkoumá klíčovou úlohu automatizace při řešení nedostatku kvalifikované pracovní síly. Panel, v němž se představí globální lídr Trumpf, specialista na robotiku Teqram, expert na slepé nýty Gesipa (SFS Group) a poskytovatel digitalizace Cenit, se zaměří konkrétně na automatizační řešení pro malé a střední podniky. Zatímco velké společnosti již ve věci automatizace významně pokročily, mnoho malých a středních podniků je stále v počáteční fázi implementace. Diskusi o novátorských přístupech a prvních praktických krocích při orientaci v širokém prostoru automatizace povede hostitel panelu Benedikt Hofmann, šéfredaktor časopisů MM MaschinenMarkt a BLECHNET.

Do užšího výběru na prestižní cenu „EuroBLECH 2024 Award“ za vynikající výsledky v technické dokonalosti a novátorství, se dostalo celkem 76 podniků. Na akci „Official Awards Ceremony“ (Slavnostní předávání cen) již v první den veletrhu v 17 h v hale 27 bude oceněno šest vítězů. Návštěvníci mohou sledovat i nové „Award Trails“ (Stezky ocenění) a prozkoumat všechny inovace, jež byly zařazeny do užšího výběru. K dispozici bude šest různých stezek, jedna pro každou kategorii ocenění: technologie lisování a tváření, technologie řezání, technologie spojování, technologie povrchů, automatizace a manipulace, a udržitelnost.

Na veletrhu EuroBLECH se poprvé organizují „Guided Visitor Tours“ (Prohlídky s průvodcem). Prohlídky se zaměří na převratná řešení produktivity od podniků, jako jsou AIDA, AMADA, Eagle, Libellula, OTC DAIHEN Europe, Panasonic Connect Europe, Reis Robotics, RICO-Thomas Castro Silva, SEYI Presses Europe, Voortman Steel Machinery a Wila. Každá zastávka prohlídky obsahuje krátkou prezentaci i relaci na otázky a odpovědi se zástupcem vystavovatele.

Podpora mladých talentů a neotřelých nápadů

Veletrh EuroBLECH se dlouhodobě věnuje podpoře mladých talentů a prosazování pokroku v oboru. Letošní ročník bude kromě zavedených globálních hráčů hostit i mnoho nových podniků – každá pátá firma v halách je novým vystavovatelem. Pavilon „Young Innovators“ (Mladí inovátoři) v hale 15 přinese na výstavní plochu nové tváře i perspektivy a představí nadějné německé startupy.

Jako další podporu mladých talentů nabízí veletrh EuroBLECH v pátek na míru šitý „Careers Day“ (Den kariér) – v jeho rámci mohou studenti a učni navštívit veletrh zdarma pro interakce s budoucími zaměstnavateli a technologiemi na trhu. Veletrh EuroBLECH také nabízí vynikající příležitosti pro nábor a kariérní postup: Návštěvníci mohou vyhledat podniky hledající zaměstnance pomocí filtru „Recruiting“ (Nábor) v seznamu vystavovatelů on-line.

On-line nástroje a informace pro návštěvníky

Oficiální webové stránky veletrhu poskytují rozsáhlé informace o profilu veletrhu a jeho návštěvě včetně úplného seznamu vystavovatelů „Exhibitor List“ a náhledu „Online Show Preview“ pro vyhledávání firem, produktů a služeb. Nová stránka „What’s On“ (Aktuální akce) nabízí stručný přehled celého programu veletrhu. Nástroj „Planning Tool“ umožňuje návštěvníkovi jedním kliknutím přidat firmy, produkty a sezení do osobního programu, který si může stáhnout, vytisknout či sdílet.

Otevírací doba a vstupenky

Veletrh EuroBLECH 2024 se koná od 22. do 25. října 2024 na hannoverském výstavišti v Německu v halách 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 a 27. Návštěvníci mají přístup přes vchody West 1, West 2, Nord 1, Ost 3 a Süd 1. Otevírací doba je každý den od 9 do 18 h. Prodej vstupenek, registrace a akreditace pro novináře jsou dostupné on-line. Registrace na místě je možná, ale ceny vstupenek budou vyšší. K volbám vstupenek patří prohlídky s průvodcem, oficiální katalog výstavy i bezplatný vstup pro studenty a učně na „Careers Day“ (Den kariér) (k dispozici na místě po předložení platného studentského průkazu).

Doprava a ubytování

Veletrh EuroBLECH podporuje udržitelné cestování a zajistil speciální dopravní opatření: Spol. Deutsche Bahn (DB) nabízí vlakovou jízdenku za pevnou cenu, která umožňuje celostátní jízdu z kterékoli stanice DB do Hannoveru (včetně jízdenky „City Ticket“). Pro cestování v rámci Hannoveru nabízí místní dopravce GHV speciální cestovní kartu „EuroBLECH Travelcard“, která účastníkům umožní neomezené cestování vlaky a autobusy den před veletrhem a během něj. Veletrh EuroBLECH také zajistí exkluzivní kyvadlovou dopravu z hannoverského letiště na výstaviště a zpět. Autobusy pojedou dle potřeby za 25 eur jedním směrem na osobu. Návštěvníkům hledajícím ubytování na poslední chvíli doporučujeme oficiální mapu hotelů „EuroBLECH HotelMap“ na webových stránkách veletrhu.

O veletrhu EuroBLECH

EuroBLECH je největším veletrhem pro průmysl zpracování plechu na světě. Veletrh přitahuje vysoce postavené návštěvníky s rozhodovací mocí, kteří hledají novátorské stroje i výrobní řešení ve všech klíčových odvětvích oboru. Exponáty pokrývají celé spektrum zpracování hotových výrobků i polotovarů včetně plechů, trubek, svitků, profilů, výlisků a hybridů. K vystavovaným technologiím patří ražení, děrování, lisování, tváření, řezání, spojování, svařování, upevňování, manipulace, dokončování, řízení kvality, CAD/CAM/CIM, nástroje, strojní komponenty, vybavení skladů a továren, recyklace materiálů, výzkum a vývoj i mnoho dalších aplikačních oblastí.

www.euroblech.com

 


O společnosti RX

Spol. RX je globální špičkou v oblasti akcí a výstav, která využívá odborné znalosti, data a technologie k budování podniků pro jednotlivce, komunity a organizace. Spol. RX působí ve 25 zemích ve 42 odvětvích průmyslu a ročně pořádá přibl. 350 akcí. Spol. RX se zavazuje vytvářet inkluzivní pracovní prostředí pro všechny své pracovníky. Spol. RX umožňuje podnikům prosperovat díky využití poznatků založených na datech a digitálních řešení. Spol. RX je součástí RELX, globálního poskytovatele analytických a rozhodovacích nástrojů založených na informacích pro profesionální a podnikové zákazníky. Další informace viz www.rxglobal.com.

Mohlo by se Vám líbit

HIWIN na brněnském strojírenském veletrhu potvrdil pozici spolehlivého a solidního dodavatele řešení pro průmyslovou automatizaci a robotizaci

Význam společnosti HIWIN na trhu polohovacích systémů a lineární techniky roste Společnost HIWIN ve své expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024 v Brně představila ucelenou […]

Slévárny automatizovaly propichování forem

Slévárny Třinec zmodernizovaly pracoviště automatického formování linky na Slévárně šedé litiny II. Konkrétně se jedná o automatické propichování forem. Investice přesáhla hodnotu 7 milionů korun. […]

Od start-upů po klíčové hráče: spojené inovativní síly na veletrhu SPS 2024

Smart Production Solutions, tradiční vrcholná událost odvětví automatizace, se letos v Norimberku uskuteční ve dnech 12. – 14. listopadu 2024. Tuto úspěšnou mezinárodní platformu navštěvují zájemci […]